Mindst en fjerdel af de handicappede i Japan har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, antallet af fattige er dobbelt så højt som blandt ikke-handicappede ifølge en undersøgelse lavet af en professor ved Keio University.

Relativ fattigdom måles på grundlag af husholdningernes disponible indkomst. Procentdelen afspejler dem, der lever i husstande med en indkomst under 50 procent af det nationale gennemsnit.

Forskerne siger, at høje fattigdom afspejler, at der er færre jobmuligheder for handicappede, og at de tjener lavere lønninger. De afspejler også de lavere pensionsydelser tilgængeligt i Japan for sådanne mennesker sammenlignet med andre udviklede lande.

Yamada sagde at resultaterne understreger “alvoren” af fattigdom blandt handicappede i Japan og opfordrer til foranstaltninger til at fremme beskæftigelse for dem og deres familier for at hjælpe dem undslippe fattigdommen.

Den fattigdommen blandt handicappede i 20’erne og 30’erne var på 28,8 procent, mens tallet stiger til 26,7 procent for folk i 40’erne og 27,5 procent for personer mellem 50 og 64 år.

Til sammenligning er tallene for personer uden handicap 13,8 procent, 13,4 procent og 14,6 procent.

25% af Japans handicappede har svært ved at få økonomien til at hænge sammen

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i: