Hideaki Annos (Evangelion, Shin Godzilla) produktionsselskab, Khara, sagsøger Gainax, anime studiet som Anno selv var med til at grundlægge i begyndelsen af 1980’erne, og som producerede “Evangelion” TV-serien sammen med tilhørende indledende film trilogi, for godt 100 mio yen.

Anno fungerede som instruktør og forfatter til en række Gainax anime, efter at selskabet startede i 1984, herunder en håndfuld efter “Evangelion” blev vist på japansk TV i løbet af 1995 og 1996. I 2007 forlod Anno Gainax for at danne Khara, et selvstændigt selskab der fokuserer på “Rebuild of Evangelion“-projektet, og fik rettighederne til det nye segment af anime i processen. Khara fik derefter rettighederne til “Evangelion” TV-serien i 2014.

Det blev antaget af dette gik glat, men udtalelser på Twitter og den ny retssag giver et andet billede.

De offentligt tilgængelige oplysninger om den retssag, der kører ved Tachikawa Branch af Tokyo District Court, er sparsomme, men hævder, at Gainax har undladt at betale kontraktligt aftalte royalties til Khara vedrørende en indkomst optjent gennem en uspecificeret anime som Anno havde en hånd i produktionen af (gad ved hvilken det er…). Sagsøgeren siger, at en saldo på næsten 100 millioner yen har været udestående siden august 2014, og kræver at Gainax betaler den.

En undersøgelse af Gainax offentlige regnskaber viste, at for perioden fra juli 2016 var selskabet insolvent for godt 100 mio Yen med en månedlig indtægt på 240 millioner yen, kun en tiendedel af dets månedlige indtjening fem år før. Industri iagttagere tager det som et tegn på, at Gainax er i en ekstremt vanskelig finansiel situation, en alt for velkendt situation for studiet, som tidligere har haft penge problemer fra at løbe tør for midler mid-produktion og lederne har været anholdt for skattesvig.

Hverken Kharas eller Gainax’ juridiske afdelinger har offentligt  kommenteret den igangværende retssag.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i: