Isao Takahata, Studio Ghibli Co-Founder and ‘Grave of the Fireflies’ Director, Dies at 82 — Report

Det tog et stykke tid at behandle det så dette kunne blive offentliggjort, anime har mistet en stor instruktør.

Isao Takahata, Studio Ghibli medstifter og 'Fire of Fireflies' instruktør, døde i torsdags. Foto taget af Martial Trezzini/Epa/REX/Shutterstock

Isao Takahata havde en lang karriere med at instruere anime klassikere som Little Norse Prince Valiant (Taiyō no Ōji – Hols no Daibōken), Alps no Shōjo Heidi, Anne of Green Gables og Panda! Go, Panda! før han stiftede Studio Ghibli sammen med Hayao Miyazaki. Han fortsatte med at lave spillefilmene Grave of the Fireflies, Only Yesterday, Pom Poko og My Neighbors the Yamadas. Hans sidste film var den Oscar nominerede Tale of the Princess Kaguya.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i: