Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Bakemonogatari bog 1
Bakemonogatari bog 1
© NISIOISIN © OH! GREAT / Kodansha Ltd.

Anbefaling

Dagens manga: Bakemonogatari bog 1

Et team-up lavet i manga-himlen! Den vildt populære Monogatari romanserie af den berømte bestsellerforfatter Nisio Isin er nu blevet omdannet til en knockout-manga-adaption af ingen ringere end den legendariske kunstner Oh! Great (Tenjo Tenge, Air Gear)!

Beskrivelse

En dag griber gymnasieeleven Koyomi Araragi en pige ved navn Hitagi Senjougahara, da hun falder. Men – til hans store overraskelse – vejer hun ikke noget. Overhovedet. Hun siger, at et møde med en såkaldt “krabbe” tog al hendes vægt…

Monstre har været her siden begyndelsen.

Altid.

Overalt.

Kort om bogen

Jeg må indrømme at medens jeg kendte omridset af historien så købte jeg lige så meget mangaen for Oh! Greats tegninger end for Nisio Isins historie, lige siden Tenjo Tenge har jeg være vild med hans streg.

Den er ikke blevet ringere med årene, hans streg i Bakemonogatari er enormt detaljeret, er meget dynamisk, både i action scener og vinkler for at understrege stemninger, og han tegner karakterer virkelig godt; hans ansigter er enormt udtryksfulde og deres anatomi fungerer i mange vinkler (modsat mange andre tegnere hvor de “bare” ser godt ud primært fra få sider men er tydeligt uden rod i virkelige kroppe).

Det bringer mig til den anden person bag mangaen: Nisio Isin. Hans historie er god, men personernes dialog og reaktioner virker ofte en anelse kunstige og unaturlige. Ja, det giver en følelse af kompleksitet og dybde, herunder masser af henvisninger og ordspil, selvom historien ikke er så dyb når man først fanger helheden. Det virker lidt som om det er fancy ord for at være fancy – lige som en del andre populære serier for tiden. Da jeg var kommet igennem bog et kom jeg dog frem til en anden vinkel på dette: Ja, sådan skriver Nisio Isin godt nok (også ud fra light novelsne og hans andre værker), men på den anden side er hans karakterer teenagere der ville tænke og opføre sig sådan for netop at virke komplekse.

Utroligt flot manga, der dog i starten kan virke lidt forvirrende fordi den hopper lidt i tid, men mod slutningen af bind 1 falder mange af brikkerne på plads. Absolut værd at læse.

Galleri

Baseret på digital udgave fra Kodansha købt gennem et Humble Bundle og fysisk udgave udgivet af Vertical Comics

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Den evigt populære Hanako-kun får snart en ny kort anime.

Anime

Til november kommer Akuma-kun på Netflix. Den er baseret på en klassisk manga.

Anime

Til næste år kommer Tonai no Yokai-san om en kat på landet der pludselig bliver til en yokai.

Anime

Natsume's Book of Friends får endelig en anime sæson mere, og selv om det er den syvende er vi ikke træt af den.