Vandread var en af de første serier der viste hvordan 3D animation kan spille sammen med 2D, da mecha scenerne er 3D, og den gør det bedre end en del der fulgte efter. Selve historien er også udmærket til fængende på trods af at konceptet virker lidt søgt. Det samme gælder personerne, der godt nok er stereotyper men stadig tiltalende – da serien var ny var der en del debat om den bedste “waifu” blandt online fans.

Trailer

Beskrivelse

Vandread foregår i en fjern fremtid, menneskeheden har forladt jorden og har koloniseret stjernerne. To sådanne kolonier, langt fra Jorden, den ene befolket af de mægtige, noble retfærdige Mænd, som er i konstant kamp mod befolkningen på den anden, en race af morderiske, barbariske og onde Kvinder.

Hibiki er en ung mand der for at komme frem i tilværelsen beslutter sig for at stjæle en kamprobot han selv har været med til a bygge, en Vangard, men ender med at blive skudt ud i rummet ombord på Mændenes ultimative våben, som de desperat udløser efter et massivt nederlag mod en af Kvindernes piratflåder af små, mobile Dread rum-fly.

Det Ultimative Våben slynger et skib fra hver flåde halvvejs igennem rummet og våbenets kerne forbinder på mystisk vis de to skibe til et nyt, stærkere skib, til stor overraskelse for den nu blandede besætning, der pludselig består af 158 Kvinder, 3 Mænd og en enkelt mekanisk maskot. Den ret overlegne styrke af Kvinder tager hurtigt kontrollen over skibet, men en helt ny fjende tvinger dem til at arbejde sammen med de få Mandlige medlemmer og overkomme deres ret gensidige had til hinanden, for at kunne overleve og begynde den lange rejse hjem, med det håb at kunne advare deres verdener mod den trussel der er på vej.

Galleri

Vandread

En 17 år gammel anmeldelse af serien

IMDB om serien

Vandread
Actors:
Hibiki Tokai
Barnette Orangello
Dita Liebely
Jura Basil Elden
Meia Gisborn (Japanese Cast)
Bart Garsus
Buzam A. Calessa
Duero Mcfile
Ezra Vieil
Gascogne Rheingau
Writers:
(creator) (26 episodes, 2000-2001)
(episode) (unknown episodes)
(screenplay) (3 episodes, 2001)
(composition) (26 episodes, 2000-2001)
(screenplay) (26 episodes, 2000-2001)
(26 episodes, 2000-2001)
(episode) (unknown episodes)
(screenplay) (3 episodes, 2001)
Plots:
In a space-fairing future the war between sexes becomes literal. A kid who works in a factory that produces giant military robots decides to steal one for himself and ends up in the middle of a dogfight that leads into an adventure.
In Vandread, men are from Mars and women are from Venus. Well, not quite. Technology has allowed mankind to colonize the entire Milky Way galaxy, and in one star system, the men and women live on two different planets, Taraak and Mejere. A bitter and very literal gender war rages, to the point where they don't even see each other as the sames species anymore. Hibiki Tokai, a male third-class laborer from Taraak, ends up stuck on a battleship after a botched attempt at stealing a robot. When female pirates capture the Taraakian Vanguard, things don't look like they could get any worse for Hibiki. Unfortunately, they do; when the male crew of the Vanguard fire on their captured vessel out of desperation, they created a giant wormhole, which sucks the Vanguard and the Mejeran pirate's ships into itself. Now, stuck far away from their home planets, these men and women must learn to work together if they ever wish to make it back home.

Kategoriseret i: