TV-selskabet Nippon TV (NTV) meddelte torsdag, at det har besluttet at erhverve 42,3% af aktierne i det verdensberømte animationsstudie Ghibli. Denne transaktion vil, når den er afsluttet, gøre NTV til den største aktionær i Ghibli og gøre studiet til et datterselskab af Nippon TV.

Begge virksomheder indkaldte til en presserende pressekonference torsdag, hvor Nippon TV-repræsentantens direktør og driftsansvarlige Yoshikuni Sugiyama og Ghiblis præsident og medstifter Toshio Suzuki gensidigt annoncerede det planlagte opkøb. Under pressekonferencen indrømmede Suzuki, at en søgen efter en “efterfølger” for studiets medstiftere, som omfatter studiets anerkendte direktør Hayao Miyazaki, var det, der foranledigede opkøbsplanerne. Suzuki bemærkede, at Miyazaki er 82 år gammel, og Suzuki selv er 75. Studiet henvendte sig mange gange til Miyazakis søn Goro Miyazaki for at blive en efterfølger til at drive studiet, men den yngre Miyazaki har indtil videre afvist alle tilbud, og Hayao Miyazaki er også imod hans søn bliver studiets overhoved. NTV har siden sidste år været i forhandlinger med Ghibli om et muligt opkøb.

Ghibli og Hayao Miyazaki har haft et langt forhold til NTV, der går tilbage til udsendelsen af Nausicaä of the Valley of the Wind på NTVs dengang nye “Kinyō Roadshow” filmprogramblok i 1985. Miyazakis film er siden blevet sendt regelmæssigt på blokken, til konstant høje ratings. NTV var engang vært for Ghiblis officielle hjemmeside, indtil Ghibli begyndte at bruge sit eget værtsnavn.

Ghibli og Miyazaki har for nylig udgivet animefilmen The Boy and the Heron (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka), der udkom i Japan den 14. juli. Filmen har indtil videre solgt over 5,46 millioner billetter og har tjent et samlet samlet beløb på 8,16 milliarder yen (386.784.000 kr.) mandag.

Kilder

Kategoriseret i:

Tagged i:

,