I morgen og knap en uge frem kan den nyeste Godzilla film ses i Grand Biografen i København, Cinemaxx i København og Aarhus og Vue i Odense.

Filmen har titlen Godzilla -1.0 (udtales “Godzilla Minus One”) og er den første live-action Godzilla film, der er produceret i Japan siden 2016 filmen Shin Godzilla.

Medens de amerikansk fremstillede Legendary Pictures Godzilla film læner sig længere og længere ind i action-film stilen, viser Godzilla -1.0, ligesom Shin Godzilla før den, kaiju-kongen ikke som menneskehedens frelser mod endnu mere destruktive monstre, men som en skræmmende natur kraft uden nogen særlig bekymring for, hvor mange mennesker der bliver hjemløse eller døde af dens hærgen.

Biografen skriver selv:


‘Et fantastisk mesterværk.’ DR Troldspejlet
Anden Verdenskrig er kun lige overstået. I Japan kæmper man med at rejse sig fra ruinerne, da en ny trussel nærmer sig: Et drabeligt uhyre kaldet Godzilla. Det går ikke stille af, men det virkeligt opsigtsvækkende ved filmen her er ikke kun de fantastiske effekter og imponerende set-pieces, men også den fremragende casting, instruktion og manuskript. Der er nemlig også tale om et vaskeægte drama, hvor man lever og føler med karaktererne, mens de kæmper for at holde sammen på både sig selv, familien og den store størrelse, vi kalder samfundet – alle som én i fare for udslettelse af det enorme monster, der stiger op ad havet. Hvis nogen husker Bong Joon-Hos ‘The Host’, så er det lidt ud ad den tangent, instruktør Takashi Yamazaki bevæger sig…
Godzilla -1.0 får premiere i en dansk biograf i morgen

Biografernes hjemmesider