Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Film og TV

Døds-kappa

100419dka

De japanske myter beskriver en kappe som en vand-ånd der nærmest er et kryds mellem en and, en frø, en skildpadde og et menneske. De er lege- og drillesyge ånder der indimellem bortfører børn og spiser dem, omend deres foretrukne mad er agurker. Denne viden er dog fuldstændig irrelevant for at få noget ud af traileren her, hvor en kæmpe kappa kæmper mode et andet monster og smadrer Tokyo samtidig.

Myterne beskriver kappaer som værende gode til brydning, så det passer meget godt at meget af det den laver er wrestling tricks. De har dog undladt visse centrale dele af de oprindelige myter, primært det at kappaen har en blad-skål ovenpå hovedet med vand i, der gør at den kan overleve udenfor sit vandløb, og når det vand løber ud udtører kappaen – den måde man typisk overvinder dem på. Den i filmen har ikke sådan et blad, og som den slås er det tydeligt at denne del af myten er udeladt.

100419dkaVideoen er udmærket lavet, omend det stadig er tydeligt at det er mænd i gummi-dragter der slås i en modelby, men det er jo en del af genrens charme så jeg brokker mig ikke over det.

Tak til Topless Robot (worksafe) for at gøre mig opmærksom på videoen.

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Til næste forår (2024) kommer en anime film der sætter cyborgs mod vampyrer og yakuza.

Anime

En trailer der giver en forsmag på den episke, afsluttende kamp i de kommende to sidste Sailor Moon film, der kommer til sommer.

Anime

Til efteråret samles alle Precures igen til en film.

Anime

Den ny film i den klassiske City Hunter franchise kommer til efteråret. Den fejrer seriens 35 års anime jubilæum.