De japanske myter beskriver en kappe som en vand-ånd der nærmest er et kryds mellem en and, en frø, en skildpadde og et menneske. De er lege- og drillesyge ånder der indimellem bortfører børn og spiser dem, omend deres foretrukne mad er agurker. Denne viden er dog fuldstændig irrelevant for at få noget ud af traileren her, hvor en kæmpe kappa kæmper mode et andet monster og smadrer Tokyo samtidig.

Myterne beskriver kappaer som værende gode til brydning, så det passer meget godt at meget af det den laver er wrestling tricks. De har dog undladt visse centrale dele af de oprindelige myter, primært det at kappaen har en blad-skål ovenpå hovedet med vand i, der gør at den kan overleve udenfor sit vandløb, og når det vand løber ud udtører kappaen – den måde man typisk overvinder dem på. Den i filmen har ikke sådan et blad, og som den slås er det tydeligt at denne del af myten er udeladt.

Videoen er udmærket lavet, omend det stadig er tydeligt at det er mænd i gummi-dragter der slås i en modelby, men det er jo en del af genrens charme så jeg brokker mig ikke over det.

Tak til Topless Robot (worksafe) for at gøre mig opmærksom på videoen.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,