Tokyos aldrende borgmester Ishihara ser ud til at ville forbyde alle former for morskab, idet han nu har forlangt at hanami afblæses, den traditionelle japanske skik med at drikke under kirsebær blomsterne, og opfordrer istedet til at vende tilbage til de glorige hårde tider under krigen og det fascistiske styre.

en nylig pressekonference havde Ishihara kun hårde ord til dem, der måtte ønske andet end at arbejde eller udelukkende se jordskælvs rapportager på TV mellem strømudfaldene:

Dette er ikke tiden til at drikke og have det sjove medens kirsebærtræerne blomstrer!

Det er tiden til hanami. Vi bør dele vores landsfællers smerte ud af solidaritet.

[…]

Under Anden Verdenskrig holdt alle sig selv tilbage og udholdt prøvelserne.

Vi tabte måske krigen, men japanerne i den æras solidaritet var virkelig smuk.”

Hans romantiske referencer til en tid, hvor Japans hær og hemmelige politi havde travlt med at slå deres egen befolkning ihjel er skræmmende, og man kan undre sig over hvorfor de skal vise solidaritet, da han for nyligt sagde at ofrene for jordskælvet fortjente at dø som en guddommelig straf for at være grådige, dårlige japanere.

Tokyos beder fejrende på de mest populære hanami steder om “frivilligt” at holde igen med deres festen for at spare strøm – omend det er svært at forestille sig hvordan det at sidde under et træk og drikke med vennerne kan bruge mere strøm end alt andet en beboer i Tokyo kunne finde på.

Kategoriseret i:

Tagged i:

,