Hvad gør en by, når den har mange vilde katte? Byen  Saga i Japan valgte at gøre dem til stjerner istedet for at forsøge at fange dem.

For to år siden besluttede Saga at klare problemet med vilde katte ved at vælge otte fra byområdet som  “vilde katte idoler”, hvor butikker sælger souvenirs og endda kager med kattenes ansigter på. Som vilde katte plejer at gøre gik to af dem dog væk. Da vildkatte er ret svære at finde, når de først har forladt et sted, besluttede Saga at erstatte dem med to ny katte idoler valgt ud fra de mange andre vilde katte i byen.

Med det populære AKB48 som eksempel kunne fans stemme på hvilke to katte, der skulle med i denne usædvanlige idol gruppe. Ud af otte kandidater  blev “Horie no Pan” (“Hories Brød”) og “Chibi #4” valgt med 395 og 244 stemmer respektivt. Da afstemningen var afsluttet havde Chibi #4 dog allerede forladt byområdet sammen med en kvindelig vildkat, så “Ni Sen Man En” (“¥20,000,000”) endte op på anden pladsen med kun 90 stemmer.

hachi neko by drawndie
Jeg må indrømme at min første tanke var at det er endnu et eksempel på de tossede japanere, men på den anden side tjener byen sikkert penge på det – omend det nu havde været bedre at finde en ordentlig løsning på katteproblemet. Det virker heller ikke til at de helt har indset at vildkatte ikke er de mest trofaste beboere.

Kilde Japan Probe
Kilde Japanator

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,