Tilbage i 2013 gik den legendariske anime instruktør Hayao Miyazaki på pension, han ville ikke lave flere fuld-længde (anime) film og kun enkelte kortfilm, f.eks. til Ghibli museet. Som alle de andre gange han er gået på pension – for det er ikke første gang at han melder det ud – vender han dog nu tilbage for én, sidste film.

Meget passende kom nyheden om at han ikke er helt færdig alligevel i en japansk TV udsendelse kaldet Hayao Miyazaki: The Man Who Is Not Done. I udsendelsen afslørede Miyazaki at han var utilfreds med den seneste 12 minutters CG kortfilm han arbejdede på til Ghibli museet — Kemushi no Boro eller Boro the Caterpillar — og han vil i stedet lave den til en fuld-længde film.

Man fik godt nok ikke at vide om cheferne for Studio Ghibli har givet projektet grønt lys, men siden det er Miyazaki er det nærmest selvskrevet da hans film altid er i top.

Vi ved ikke meget om Kemushi no Boro, men Miyazaki har tilsyneladende skrevet på historien i omkring 20 år. Miyazaki udtalte i TV programmet at  filmen er “historien om en lille, behåret larve, så lille, at den let kan mases mellem fingrene.” Han bemærkede, at han kunne være 80 år når den er færdig (han er 75 nu), men hvis hans ideelle tidsplan holder vil filmen blive færdig før 2020 OL i Tokyo.

Hayao Miyazaki - Frazer Harrison/Getty Images

Hayao Miyazaki – Frazer Harrison/Getty Images

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

,