Beskrivelse

Skolen er stoppet, og der er ikke andet at lave end at have det sjovt. Nå, bortset fra sommer lektier. Eller modprøver der går grueligt galt. Eller at skulle forklare sine frygtelige karakterer til sin mor. Måske er sommeren alligevel ikke så god!
Alligevel er der masser af dejlige sommereventyr for de få elever og en lærer på Asashigoaka Branch School.
Slut dig til Natsumi, Komari, Renge, Hotaru og resten af banden, når de tager en tur til stranden, jager cikader, får nye venner og prøver at finde ud af, hvad de ellers skal lave på deres lange, varme sommerdage. Det er (næsten) alt sammen sjov og leg…

Kort om bogen

Non Non Biyori mangaen fortsætter den rolige, afslappede stil fra bog 1.

På godt og ondt er der nogle lidt mere klassiske jokes i stranddelen i denne bog med at Komari-chan er lille og har meget små bryster, selvom hun er 14, og har meget svært ved at hun ligner et barn når Hotaru-chan, der kun er 10, er meget mere udviklet. Den slags jokes er klassisk anime/manga, men virker særligt kikset når de er så unge og serien ellers generelt har dem mere som børn af opførsel. Ja, piger kan vel være sådan, men fokus på det virker alligevel skævt i forhold til seriens eller afslappede stil og på ingen måde humor der viser nogen form for seksualitet.

Når det er sagt dvæler serien i det mindste ikke ret længe på dem i badetøj, kun for alvor et enkelt billede af Hotaru-chan for at fremhæve hvordan hendes former giver Koma-chan komplekser, og ellers er det bare en del af det at være på stranden. Resten af bogen er i og omkring landsbyen med den normale høje himmel og natur og landlige bygninger der nærmest stråler varme og rolige sommerdage.

Jeg er lige så glad for mangaen som for animeen, hvis du har brug for et afbræk i det landlige med glad energi omkring dig så kast dig over bøgerne (eller animeen) ligesom jeg.

Galleri

Info

Tegninger og historie Atto

Udgivet på engelsk af Seven Seas

Læst Digital udgave læst via Comixology

Kategoriseret i: