80% af japanerne adspurgt om de støtter Tokyos manga forbud siger at de er imod det, og yderligere 81% anser det som et angreb mod ytringsfriheden.

Undersøgelsen, udgivet af den højre-orienterede avis Sankei, spurgte 6399 folk (4305 mænd og 2094 kvinder) om deres holdning til Tokyos angreb på manga ledet af borgmester Ishihara.

Når adspurgt om de var enige i at ekstreme gengivelser af sex skulle være begrænset af loven, var 80% mod loven.

Yderligere var 81% enige når de blev spurgt om loven er en begrænsning af ytringsfriheden.

Nogle af de dominerende holdninger fra de adspurgte:

“Hvis det at skrive en manga, som gengiver en illegal aktivitet, er mod loven nu, så er det ikke fair at anvende loven uden også at forbyde alle historiske og yakuza mangaer. Det er den værst mulige lov, sikker på at ruinere Japans store manga kultur. Manga burde været frit, det skal ikke censureres.”

“Tokyos ledelse diskuterede ikke dette ordentligt med forlagene men lavede et forbud alligevel – er det ikke underligt? Jeg er heller ikke overbevist af Tokyos borgmester fordomsfulde udtalelser overhovedet.”

“Der er intet videnskabeligt grundlag for antagelsen om, at hvis du vil blive til en sex forbruger hvis du læser sexuelt explicit manga, og det er et alvorligt problem at vedtage en lov uden basis i videnskabelig fakta.”

“Dette vil kun skubbe unge menneskers adgang til sexuelt materiale under jorden, og det er sikkert på at have en modsat virkning på deres sunde udvikling.”

Tagged i:

, , ,