Forargelsen over den moralsk forkastelige og farlige opførsel fremvist af Japans atomkraft industri har nået nye højder efter at det blev afsløret, at de har fundet en ny måde at reducere mængden af stråling rengørings arbejderne udsættes for. De omgiver nemlig deres strålings målere med bly.

Optagelser, der er lavet af informanter, der blev hyret til at rydde nedfald fra de ødelagte reaktorer, af en af underleverandørerne til Tokyos afskyede atomkraft monopol Tepco, leverer et skræmmende indblik i deres opførsel. De “reducerer” nemlig den stråling oprydnings arbejderne udsættes for ved at lade dem bære bly-omkransede dosimetre.

Direktivet kom tilsyneladende direkte fra ledelsen, og det blev regnet som essentielt, idet arbejderne ellers ville have nået grænsen for stråling, man må udsættes for, for hurtigt.

En direktør beordrede 10 arbejdere til at begynde at arbejde med bly-beskyttede dosimetre, men 3 protesterede. Direktøren indkaldte senere til et “møde” med protestanterne, som en af dem snedigt optog og senere gav til pressen.

Direktøren afviser at have givet ordren, men flere andre ansatte bekræfter at den blev givet.

Tepcos tilgang til at styre ulykken var tilsyneladende at udbyde alt det beskidte arbejde til et net af mindre virksomheder. Mange af disse ser ud til at have kommet uden om reglerne for udsættelse for stråling ved simpelthen at hyre folk fra gaden og dumpe dem, så snart deres grænse var nået, hvis de var heldige.

Japans regering har udtalt, at de vil undersøge rapporterne om strålings beskyttede strålingsmålere, omend det sjovt nok ikke ser ud til, at online krav om at firmaets direktion bliver tiltalt for mord ikke bliver fulgt.

Kilde Asahi
Kilde
Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i:

,