Japanerne er de førende indenfor robotter til hjælp og understøttelse i plejesektoren (sygehuse, plejehjem osv.), og et af de nyeste eksempler er Robear, en robot der skal hjælpe med tunge løft og samtidig være blid mod folk.

Robotten er lavet til at løfte folk, da en pleje ansat i Japan kan komme op på over 40 løft om dagen hvilket hurtigt ødelægger ens ryg. Med en kraftigt stigende ældre del af befolkningen er det netop essentielt at de finder alternative løsninger til området, hvilket er hoved grunden til at japanerne er så langt fremme med robotter på dette område.

De valgte at designe Robear robotten efter en isbjørne unge, så den udstråler styrke, venlighed (fordi de ser søde ud) og renhed (da den er hvid) på samme tid.

Robear er blød fordi dens sensorer er dækket af en hygiejnisk gummi membran så den er behagelig at blive rørt af når den “mærker” ting og løfter dem men samtidig let at holde ren – en essentiel værdi i den branche.

Robear vejer 140kg og er 150cm høj, så den er ret tung i forhold til dens højde – men den har jo så også et skelet af stål og skulle gerne veje mere end det den løfter. Den kan bevæge sig i 27 akser og har både mikrofon og højtalere så man kan interagere med den.

Indtil videre er Robear en proto-type, den nyeste generation i en lang række robotter inden for dette koncept. Jeg kan dog ikke finde ud af om den er “sød” eller om jeg ville bryde mig om at blive betjent af den.

Kilde CIO
Kilde Topless Robot (worksafe)

Kategoriseret i:

Tagged i:

,