Sne faldt i Tokyo og andre dele af det østlige Japan i går torsdag, det første snefald i november i hovedstaden i 54 år, og den pludselige usædvanlige kulde forstyrrede trafikken og fik elforbruget til at stige.

East Japan Railway Co måtte aflyse afgange på dele af Ome og Chuo linjerne, noget der generelt er uhørt, da sne-tunge grene hang over sporene. Tog på andre linjer såsom Seibu og Keio blev også forsinkede.

Tokyo Electric Power Co (TEPCO) udtalte at telforbruget steg til 95% af det muligt kl 10:00 på grund af stigende efterspørgsel efter opvarmning (Japan bruger primært el-radiatorer og aircondition anlæg til opvarmning).

Temperaturen i hovedstaden og de tilstødende områder faldt til nær nul torsdag morgen.

Snefald blev observeret klokken 6:15 i det centrale Tokyo, 40 dage tidligere end gennemsnittet. Andre byer i det østlige Japan som Yokohama og Utsunomiya fik også et hvidt tæppe.

Den forventede snefald i løbet af en 24-timers periode til middagstid fredag kan nå 15 centimeter i Yamanashi og Nagano præfekturer, 3 cm nær bjergene i det nordlige Kanto og 2 cm i lavlandet i regionen, herunder de fleste dele af Tokyo.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,