Som del af en kampagne for at øge opmærksomheden på seksuelt overførte sygdomme vil Japans sundheds-ministerium distribuere 60.000 kondomer indpakket i pink, hjerte-formede pakker med den blonde heltinde Usagi Tsukino / Sailor Moon.

Kodomerne, der anbefaler STD tests på indpakningen, bliver sendt ud til 142 kommuner til distribution til begivenheder som World AIDS Day og til ceremonier der fejrer når unge bliver voksne.

Ministeriet vil også distribuere 5000 plakater og 156.000 brochurer illustreret med junior high school personen og et slogan der siger “Jeg vil straffe dig hvis du ikke bliver testet!” (et spil på Sailor Moons catchphrase).

Ved at benytte den populære karakter håber ministeriet at genvinde kontrollen over syfilis, som har gjort en hurtig tilbagevenden blandt unge, udtaler Kazunari Asanuma, leder af ministeriets tuberkulose og infektiøs sygdoms kontrol division. Han sagde, at STD udbruddet er særligt alvorligt blandt kvinder i 20’erne og mænd i 20’erne til 40’erne.

Ifølge ministeriet steg antallet syphilis tilfælde til 2697 i 2015, hvilket er mere end fire gange så mange som i 2010 og det højeste siden man begyndte at lave statistik over det i 1999. Per den 6 november 2016 var antallet 3779 og stigende for i år.

Patienter inficeret med kønssygdomme som syfilis og aids mærker normalt ikke symptomerne i uger eller endda år. Ministeriet mener at tidlig test og hensigtsmæssig brug af kondomer er effektive midler til forebyggelse.

Sailor Moon kondomer forvirrer fans over alderen

Asanuma udtaler at “Sailor Moon” er populær blandt folk af alle seksuelle orienteringer og kan vise sig nyttig i opdragelsen af kønssygdomme blandt dem der er for generte til at diskutere dem. Nogle Usagi Tsukino fans er dog fornærmede og føler sig forstyrret over at junior high school eleven (der er mellem 14 og 16 i serien og dermed under den seksuelle lavalder på 18) bliver brugt som “kampagne pige” til at tage hul på emnet.

“Jeg kan ikke lide det overhovedet. ‘Sailor Moon’ var en barndoms heltinde og er en hellig figur for mig. Jeg vil stadig holde hende på afstand af dette problem,” skriver Twitter brugeren @akaimihajiketa mandag. “Men jeg vil have brochuren … Jeg leder stadig efter ord for mine blandede følelser.”

Sailor Moon” mangaen blev lavet af Naoko Takeuchi og den første anime serie begyndte på japansk TV i 1992. Fortællingen om de magiske skolepiger er blevet vist i mere end 50 lande og har tiltrukket millioner af fans fra hele verden.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,