Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Belle

09jun14:00Belle

Event detaljer

Spring med den fregnede og usikre skolepige Suzu ind og ud af den virtuelle verden U, der hvor alle kun har én repræsentant, en slags avatar, som genereres ud fra biologiske målinger: forstærkninger af potentialer, man har, men måske ikke bruger. I dette matrix-agtige univers er der arenaer, kommentar-flows (levendegjort SoMe), man kan flyve og blive set og hørt – og her bliver Suzu til superstjernen og popdivaen Belle. ‘Skønheden og Udyret’-historien møder internettet. Anbefales fra ca. 10 år (danske undertekster).


Medvirkende: Kaho Nakamura, Ryo Narita, Shôta Sometani, Tina Tamashiro (stemmer)
Original titel: Ryû to sobakasu no hime
Instruktør: Mamoru Hosoda
Japan, 2021
DCP, 122 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

9. juni 2024 14:00(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar