Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Your Name

26maj19:30Your Name

Event detaljer

Den største japanske filmsucces nogensinde handler om Mitsuha og Taki, der krydser spor samtidig med, at en stor komet nærmer sig Japan. Mitsuha bor på landet, men længes efter byen. Taki studerer i Tokyo og drømmer om landet. De har aldrig mødt hinanden, men i drømme bytter de krop og bevæger sig ind i et parallel-univers, hvor de kommunikerer via telefoner. ’Your name’ er en sværmerisk, følelsesfuld kærlighedsfantasi, der udspiller sig på et såre naturalistisk hverdagsbagtæppe – sat i scene og tegnet af Makota Shinkai, hvis forførende, virtuose streg og overvældende billedmagiske evner har givet ham prædikatet som Hayao Miyazakis naturlige arvtager. Anbefales fra 12 år (danske undertekster).


Medvirkende: Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Masami Nagasawa, Etsuko Ichihara, Ryo Narita (stemmer)
Original titel: Kimi no Na wa
Instruktør: Makoto Shinkai
Japan, 2016
DCP, 106 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

26. maj 2024 19:30(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar