Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Akira

16jun17:00Akira

Event detaljer

Neo-Tokyo, langt ude i fremtiden, efter 3. verdenskrig. Bandemedlemmet Tetsuo har kinetiske kræfter og bliver en del af et hemmeligt militærprogram. Men hans ven, Kaneda, beslutter sig for at redde ham. ’Akira’ er en dystopisk klassiker: Stilskabende, højoktan og cool. Politiken kvitterede med 5 hjerter og skrev: ”Én lang visuel fest […] psykedeliske og postapokalyptiske skrækvisioner”. Anbefales fra 15 år (danske undertekster).


Medvirkende: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama, Tesshô Genda (stemmer)
Instruktør: Katsuhiro Ôtomo
Japan, 1988
DCP, 124 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

16. juni 2024 17:00(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar