Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Oppe på Valmuebakken

15jun14:00Oppe på Valmuebakken

Event detaljer

Et varmt, nostalgisk og detaljerigt tilbageblik på Japan i 1963, hvor landet var i færd med at forberede sig til OL i Tokyo året efter. I havnebyen Yokohama bor de to teenagere Shun og Umi. På trods af deres forskellige baggrunde krydses Umi og Shuns veje, da skolen står overfor et studenteroprør. Med tiden afsløres familiehemmeligheder fra krigens tid dog, hvilket tvinger Umi og Shun til at vælge mellem kærligheden og venskabet. “Miyazaki junior kan sagtens stå på egne instruktør-ben, og i ‘Oppe på valmuebakken’ er tween-drama af høj kvalitet,” skrev filmmagasinet EKKO. Anbefales fra 11 år (danske undertekster).


Medvirkende: Masami Nagasawa, Junichi Okada, Keiko Takeshita, Yuriko Ishida, Jun Fubuki (stemmer)
Original titel: Kokuriko-zaka kara
Instruktør: Goro Miyazaki
Japan, 2011
DCP, 92 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

15. juni 2024 14:00(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar