Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Hjertets hvisken

01jun14:15Hjertets hvisken

Event detaljer

14-årige Shizuku går i high school og bor i Tokyo med sine forældre. Hun er lidt af en bogorm og elsker at skrive. Hendes nysgerrighed sættes på en prøve, da hun opdager, at alle hendes biblioteksbøger har været udlånt til den samme person ved navn Seiji.

En dag møder hun Seiji, som har evnen til både at irritere og charmere hende – ofte på samme tid. Seiji har også en usædvanlig ambition om at bygge violiner i Italien, og hun møder tilmed hans venlige bedstefar, der ejer en antikvitetsforretning.

Én genstand i butikken fanger hendes opmærksomhed: en sært udseende statue af en kat med glitrende øjne. Da Seiji tager af sted for at udleve sin italienske drøm, begynder Shizuku at skrive en historie om katte-statuen.

‘Hjertets hvisken’ er den eneste spillefilm, den dygtige animator Yoshifumi Kondô nåede at instruere, før han døde i 1998. Inden da havde han arbejdet på titler som ‘Ildfluernes grav’ (1988) og ‘Porco Rosso’ (1992).

‘Hjertets hvisken’ bygger på Aoi Hiiragis mangategneserie fra 1989 og vises med original japansk tale. Anbefales fra 10 år (danske undertekster).


Medvirkende: Yoko Honna, Issei Takahashi, Takashi Tachibana, Shigeru Muroi (stemmer)
Original titel: Mimi wo sumaseba
Instruktør: Yoshifumi Kondo
Japan, 1995
DCP, 111 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

1. juni 2024 14:15(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar