Tokyos 78 årige borgmester Shintaro Ishihara er igang igen, nu lidt mere moderat dog, idet han denne gang kalder det nylige jordskælv for en “gudommelig advarsel” medens hans følgesvende åbent fantaserer om at han bliver japans næste premierminister.

Under hans seneste offentlige tale gentog Ishihara ikke hans “guddommelige straf” teori om grunden til jordskælvet, som han allerede har fået måttet undskylde for, og valgte istedet at sige det samme med andre ord:

“Jeg tror at dette jordskælv er en ‘guddommelig advarsel’ til det japanske folk.”

After at have gjort sin tale færdig føjede den 80-årige mangaer, der tilsyneladende ikke har nogen problemer med at bruge sin baggrund som statsansat og kabinets katastrofe management specialist til at afbryde valgkampagner, til:

“Jeg håber at han bliver premier minister. Kan vil ikke gå endnu dog, så han er nødt til at fungere som Tokyos borgmester i mellemtiden”

I en tidligere udtalelse insisterede han på at alder ikke var nogen hindring for at holde fast i politisk magt. Han udtalte at han ikke så nogen problemer i en 82-åtih borgmester eller endda en 100-årig premier minister.

En relateret nyhed er, at Ishiharas nylige forsøg på at få årets hanami festligheder aflyst har ledt til offentlig censur, hvor regeringens minsiter for energi besparelse definerede at “brugen af autoritet til at begrænse fri og social aktivitet skal holdes til et absolut minimum.”

Kategoriseret i:

Tagged i:

,