5 minutter af Makoto Shinkais “The Garden of Words”

13. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Makoto Shinkais seneste værk, The Garden of Words, udkommer i Japan sidst på måneden, og her er fem minutter af den som blev vist på TV Tokyo.

Klippet på 5 minutter giver alligevel en ide om stemningen i den 46 minutter lange (eller kunne mange sige korte?) film. En skomager i lære fanges i regnen og finder et sted i en by have hvor han kan sidde og arbejde på sine skitser. Han møder en ældre kvinde, de udveksler nogle ord og hun går videre. Hvad der sker derefter må vi se filmen for at finde ud af.

Da filmen blev annonceret på Shinkais hjemmeside gjorde han meget ud af at filmen fokuserer på den oprindelige japanske opfattelse af kærlighed, ikke den importerede vestlige udgave, altså “ensom tristhed”.

Filmen udkommer allerede i USA i år, så mon ikke den rammer Europa også.

Kilde Japanator