Det samlede antal solgte CDer med kun én sang af den japanske pige pop-gruppe AKB48, der med rette kan kaldes den største idol gruppe nogensinde både pga antal medlemmer og salg, er steget over 36.158.000 eksemplarer. Dette er det højeste antal nogensinde af en musiker eller gruppe i Japan ifølge den japanske medie statistik tjeneste Oricon Inc. Dette blev afsløret for en uge siden,  annonceret dagen efter at gruppen fejrede sit 10 års jubilæum med en særlig koncert i sin hjemme scene i Tokyos Akihabara elektronik distrikt.

Dette går imod tendensen af dårligere CD salg efterhånden som flere og flere foretrækkker digitale downloads.

AKB48s seneste single, med titlen “Kuchibiru Ni Be My Baby,” kunne købes i pladebutikkerne fra sidste tirsdag. Den solgte 810.000 eksemplarer den dag, hvilket bidrog til det massive salg af bandets foregående 41 singler.

Musikvideoen til “Kuchibiru Ni Be My Baby” AKB48s 42ende single

Denne første dags succes for den 42. single skabte også en anden en milepæl: det samlede salg af enkelte cd’er skrevet af Yasushi Akimoto overgik 100 millioner eksemplarer, endnu en første gang i Japan at nogen enkeltperson opnår et sådant salg.
Akimoto, der er hjernen bag AKB48, skriver sange til gruppen og mange andre kunstnere. Akimoto udtaler i en kommentar at han vil “fortsætte med at skrive sange, der kan tjene som en indholdsfortegnelse til alles minder.”

Den tidligere rekord for samlet enkelt cd salg af samme kunstner blev holdt af den japanske rockgruppe B’Z, som solgte samlet 35.809.000 eksemplarer.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,