Sony Global EducationInc, som kører en uddannelse-relateret virksomhed, udgiver et programmerings lære kit til børn på lørdag.

Sættet hedder Koov og giver brugerne mulighed for at lave en robot ved frit at kombinere motorer, sensorer og blokke og flytte det ved at bruge hjemmelavet software. Med sættet kan børnene opleve at producere noget medens de leger. Som et resultat styrker det kreativitet og nysgerrighed hos børnene.

Både udførelsen og tanken bag minder mig meget om Lego Mindstorms og LittleBits, hvilket absolut ikke er en dårlig ting!

Koov

En brandbil lavet ved hjælp af Koov. En motor kan anvendes til at få brandbilen til at køre eller stigen at flytte sig.

Koov består af blokke, der kan bruges til at danne forskellige former og mekanismer, elektroniske dele såsom sensorer, motorer og kabler og særlige lære applikationer, der kører på personlige computere, tablet-computere, etc. Der er kun få former for blokke, hvilket har det formal at øge børns kreativitet fordi de så må tænke over hvad de kan bruge udvalget til. Blokkene kan danne forskellige former, når de kombineres.

Ud over LED lamper, kontakter og buzzere, omfatter de elektroniske dele sensorer (fx acceleration og belysningsmålings sensorer), DC og servomotorer og en kerne, der styrer dem.

Lære applikationerne omfatter Robot Recipe, som tilbyder handlingsprogrammer og instruktioner til at lave robotter, og Learning Course, som systematisk lærer programmering og hvordan man kan kombinere blokke.
Det er også muligt at lave en robot og software til robotten uden en sådan hjælp.

Sony Global Education, der udgiver Koov, blev født som et resultat af et projekt hos Sony Computer Science Laboratories Inc. I april 2015 blev det etableret som et selskab, der beskæftiger sig med virksomheder indenfor uddannelsesområdet under “Network Service Project”, hvis formål er at udvikle nye virksomheder på områder, som Sony Corp ikke har dækket endnu.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,