Den længst kørende danske hjemmeside om anime, manga og anden moderne japansk kultur siden 2000

Tryk ESC for at lukke

Fortællingen om Prinsesse Kaguya

08jun13:30Fortællingen om Prinsesse Kaguya

Event detaljer

En animationsperle så langt fra CGI-fast food, som tænkes kan. Faktisk så gammeldags, at den føles eksperimentel.

Da en fattig bonde finder en baby i et bambusskud, starter et eventyr, der er hjerteskærende og smukt som få. Bonden og hans kone opdager kort derefter guld i skoven. Med deres nyfundne rigdom flår de Kaguya ud af hendes lykkelige liv på landet og planter hende i hovedstaden. Hun vokser op til en smuk, ung kvinde, som bejlerne flokkes om, og prinsessen sender fem af dem på missioner for at vinde hendes hjerte.

De håndtegnede billeder flyder som en flod af delikate, detaljerede akvareller, mens kulskitserne bibringer ekspressiv energi, og blækstreger giver liv til glimtende sollys, blomstrende blomster og dansende snefnug.

Instruktøren Isao Takahata grundlagde sammen med Hayao Miyazaki det navnkundige Studio Ghibli. Baseret på et folkeeventyr fra det 10. århundrede står filmen som en af Studio Ghiblis største bedrifter med en ekspressiv malet stil, inspireret af japansk kunst fra Heianperioden.

Anbefales fra 10 år (danske undertekster).


Medvirkende: Aki Asakura, Kengo Kôra, Takeo Chii, Nobuko Miyamoto (stemmer)
Original titel: Kaguyahime no monogatari
Instruktør: Isao Takahata
Japan, 2013
DCP, 137 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Om film kavalkaden

Postapokalyptiske visioner i ‘Akira’, svimlende udflugter i tid og rum i ‘Your Name’ og internet-matrix-forklædninger i ‘Belle’. Oplev de bedste og vildeste animepremierer fra det seneste årti.

Anime-genren kom for alvor til Danmark i 2003 med premieren på Hayao Miyazakis ’Chihiro og heksene’, der tidligere på året havde modtaget en Oscar. Før dette var fans henvist til dvd’er, tv-visninger og filmfestivaler. Men Chihiro sparkede døren ind, og i årene efter fik en lang række film fra Studio Ghibli (Miyazakis filmselskab) dansk biografpremiere – ’Min nabo Totoro’, ’Prinsesse Mononoke’ og ’Ponyo på klippen ved havet’ m.fl.

Men andre anime-film begyndte også at finde vej til biograferne, både nye værker og ældre titler fra genrens enorme bagkatalog, og mange af dem med en væsentlig vildere stil end Miyazakis til tider lidt tuttenuttede univers. Det er disse sidstnævnte film, vi fokuserer på her. Alle filmene er med japansk tale og danske undertekster og egner sig derfor bedst til børn fra ca. 10 år, samt naturligvis japanofile, manga- og animationsfans i alle aldre. Billetpris 50 kr.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket

Mere

Tid

8. juni 2024 13:30(GMT+02:00)

Get Directions

Kommentarer

Skriv en kommentar