Poliet har bekræftet at A-1 Pictures sled en af deres animatorer ihjel, idet de bedømmer at det at han skulle arbejde over 100 timer om ugen hvilket drev ham til at begå selvmord.

A-1 Pictures “dræbte animator” med 150 timers arbejdsuger

Det var en 28 årig mand der døde i 2010 og var ansat hos A-1 Pictures fra 2006 til udgangen af 2009. I 2010 sagde han sit job op på grund af alvorlig depression. Han havde bedt om at blive forflyttet efter hans helbred svigtede, men det var blevet afvist, og senere på året begik han selvmord. Dette fik hans familie til at hyre en advokat og anklage den tidligere arbejdsgiver som værende skyld i “karoushi” – død på grund af overarbejde.

A-1 Pictures har sjovt nok ingen optegnelser af hvor mange timer manden faktisk arbejdede, men hospital optegnelser indeholder afsløring om at han “arbejde 600 timer om måneden,” og Shinjuku politiet ansvarlig for at håndhæve reglerne om arbejde bekræfter at han i månederne indtil hans depressions diagnose arbejdede over 100 timer overtid hver måned.

Familiens advokat mener at det var markant værre og udtaler at online indlæg, som manden skrev, antydede at han begyndte at lide af depression i 2008 og skulle arbejde mellem 134 og 344 timers overtid om måneden i perioden op til hans opsigelse.

Han nævner også at “han ofte ikke kunne gå hjem og ingen spor af at han blev betalt for sin overtid”. På et tidspunkt sov han en hel uge i studiet og arbejdede i tre måneder uden en fridag.

På trods af forskellene i beskrivelser har familien sandsynligvis vundet sagen, idet politiets efterforskere officielt konkluderede at hans død skyldtes depression på grund af overarbejde

Hans familie udtaler at de begyndte retssagen fordi “han elskede anime og arbejdede meget ihærdigt – vi ønsker ikke at noget lignende vil ske hos et anime studie i fremtiden.”

A-1 Pictures udtaler at “politiets bedømmelse var uventet og da vi ikke ved hvordan de kom frem til det kan vi ikke kommentere.”

Manden arbejdede som produktions koordinator på titler som “Kannagi” og “Ookiku Furikabutte”.

Kilde Sponichi
Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i: