Fire af japans største forlag, Kodansha, Kadokawa, Shueisha og Shogakukan, og et anime merchanduse firma, Animate, har dannet et fælles firma kaldet Japan Manga Alliance (JMA). Hver af de fem firmaer har investeret omkring 5,5 millioner kroner i JMA så den kan opnå nogle klare mål, som de alle vil få gavn af:

  • Promovere japans manga og anime på internationale markeder
  • Bekæmpe pirat-kopiering
  • Skabe et sted hvor fans legalt kan få mangaer

Japanske forlag fokuserer først på Thailand (Thailand - Hetalia)De fokuserer i første omgang på Thailand, hvor de skønner at de fulde markeds potentiale (både officielle og pirat produkter) til at være omkring ¥5-6,5 milliarder (274-357 millioner kr).

JMA har valgt Thailand som det første sted at starte fordi landets marked har potentialet til at vokse, og der er et dusin virksomheder med speciale i at oversætte japanske manga værker til thai. Andre lande i regionen har kun få virksomheder, der i stand til at gøre dette, ifølge til JMA.

Den stigende popularitet af japansk manga og anime betyder også at de øger online distribution til oversøiske markeder. Kodansha og Shogakukan, sammen med den gratis LINE kommunikations app og en distributør af e-bog indhold, vil lancere en tjeneste, hvorigennem smartphone-brugere i Nordamerika kan downloade japanske manga-titler.
Så ledes udtaler Kodansha at de vil øge mangaer til salg online i Nordamerika til 2000 ved udgangen af 2017, hvilket er fem gange så mange som det de pt tilbyder.

Denmark - HetaliaNu er vi jo i Danmark, så det påvirker ikke os direkte, men hvis det har success skal det nok på sigt påvirke markedet herhjemme en smule, omend det danske marked er meget svært da vi er så få.

Det er ikke noget nyt at Japan er begyndt at fokusere internationalt, da der allerede er regerings-støttede projekter som Cool Japan Fun og J-LOP, men dette er ledende forlag i industrien der selv begynder at åbne op for det rige internationale manga  marked med nogle få lovlige muligheder – for der er jo allerede mange ulovlige muligheder for at få sit manga fix.

Der er allerede kommet spæde skridt fra Japan med Daisuki anime streaming siden, og samlet viser dette at der er ved at ske et skred i hvordan Japan ser anime og manga. De er ikke kun til japanere og de kan ikke længere tjene udelukkende på den lille gruppe af otakuer der bruger mange penge.

Haiyore! Nyaruko-sanDet japanske marked er meget anderledes end det internationale marked, og japanske skabere forstr ofte ikke hvad de internationale fans kan lide og ønsker. Således har en repræsentant for et manga forlag udtalt at grundene til at manga er populært i (for ham) udlandet “De er rost for at være realistiske, da de har sarte udtryk og panelerne har forskellige former.” Jeg tror ikke at mange manga fans vil nævne netop de grunde, så de har stadig ikke forstået os – men de forsøger i det mindste.

Uanset hvad vil flere muligheder og mere kærlighed fra Japan kune ændre det internationale anime miljø radikalt. Jeg er virkeligt spændt på hvor anime og manga miljøet er om fem eller ti år – det er radikalt anderledes nu end for ti år siden bare fra min synsvinkel, så hvem ved hvordan det ser ud i fremtiden.

Kilde The Japan News
Kilde GoBoiano

Kategoriseret i:

Tagged i:

,