Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Distribution over Nettet overhaler fysiske medier i Japan

Distribution over Nettet overhaler fysiske medier i Japan

Association of Japanese Animations (AJA) offentliggjorde den 30. april en engelsk oversigt over dets “Anime Industry Report 2019” dokument, der undersøger branchetrendene fra 2018. AJA offentliggjorde den japanske version af dokumentet i december sidste år med den samlede værdi af anime marked og væksten i det oversøiske marked afsløret på det tidspunkt.

Samlet er markedet for video solgt til hjemmebrug på fysiske medier faldet 23,3%, et fald for femte år i træk, men til gengæld er værdien af internet-streaming markedet steget 10,2%.

Samlet blev der produceret 130.808 minutters animation i 2018, det næst-højeste nogensinde, men til gengæld var der et markant fald i produktionen af TV-anime med 332 serier mod 340 i 2017 og 356 i 2016. Af disse 2018-anime var 235 nye shows, en stigning i forhold til 230 i 2017, mens 97 af disse anime var igangværende shows, et fald fra 110 i 2017.

Branchen producerede 74 anime-film i 2018, et fald på 10 film fra året før. Selvom antallet af producerede film er steget siden 2008, har det været en smule faldende siden 2015. Detective Conan: Zero the Enforcer (Meitantei Conan: Zero no Shikkōnin), den 22. Detective Conan anime-film, registrerede den højeste billetindtægt for en anime-film i 2018 med 9,18 milliarder yen.

Anime-markedet blev vurderet til 2.1814 billioner yen (ca. US $ 19,9 milliarder) i 2018, en stigning på 0,9% fra året før. Branchen voksede i de sidste ni år, og den nåede rekordhøjde for sjette år i træk.

Både det japanske hjemmemarked og det oversøiske marked oplevede en svag vækst i 2018. Det japanske indenlandske anime-marked voksede for første gang siden 2014. I mellemtiden overskred det oversøiske anime-marked 1 trillion yen for første gang, skønt væksten på det oversøiske marked aftog efter en mere stabil stigning i de senere år.

Kilde

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Anden sæson af Malevolent Spirits: Mononogatari serien om en klan der arbejder med ånder der besætter ting får premiere om under en måned.

Anime

Anden del af Masamune-kun's Revenge, der har den mundrette titel Masamune-kun's Revenge R, begynder om under en måned.

Anime

The Concierge at Hokkyoku Department Store er en kommende anime film om et stormagasin med dyr som kunder.

Anime

Om under en måned kommer endnu en serie om en lille senpai og hendes medansatte. Hende her er dog kun lille af højde, ikke...