Con

Sakura-Con 2021 i Seattle aflyst

Sakura-Con 2021 i Seattle aflyst

Folkebe bag Seattles Sakura-Con meddelte lørdag, at Sakura-Con 2021 bliver aflyst på grund af virkningerne af COVID-19 pandemien.

Aktive 2021-medlemskaber til connenvil automatisk blive overført til 2022 (og de, der rullede over til 2021-begivenheden fra 2020-begivenheden, ruller igen til 2022-begivenheden). Arrangementet var planlagt til 2-4 april.

Kilde

Cosplay

Den japanske regering vil lave regler for copyright og cosplay

Da cosplay bliver mere og mere populært, og flere mennesker tjener penge til deres cosplay, har den japanske regering besluttet at undersøge nye regler for at regulere tvister om ophavsret mellem cosplayere og rettigheds-ejere. Regeringen håber på at integrere reglerne i deres Cool Japan-strategi og promovere cosplay i udlandet med anime-fans på en “positiv måde”.

Ifølge undersøgelser fra den japanske regering er den nuværende regulering mellem cosplayere og lov om ophavsret mudret uden nogen love på plads, der beskytter både cosplayeren og copyright indehaveren. I øjeblikket, hvis en cosplayer deltager som en hobby uden at tjene penge, er der ingen love, der brydes. Men hvis disse billeder bliver sendt online via sociale medier eller billederne sælges og tjener penge, er der et argument, der skal fremføres, om at cosplayeren muligvis bryder Japans ophavsretlige love.

I øjeblikket er det svært for japanske cosplayere at kontakte originale skabere for at få tilladelse til at cosplay deres karakterer. Et lige forslag fra et medlem af House of Councilors, Taro Yamada, er, at der laves en database med copyright-indehavere, som cosplayere kan få adgang til, for at få tilladelse. Den kunne vi andre også få glæde af og gøre det lettere for fan-art generelt som en sidenote, da det reelt også er en (u)lovlig gråzone afhængig af om der tages penge for det.

Den japanske regering ser på, hvordan regler kan skrives uden at ødelægge cosplay-kulturen. Japans statsminister Shinji Inoue, der har Cool Japan i sit portefølje, er sikker på, at hårde regler “ikke er en god idé”, og derfor taler regeringen i øjeblikket med indehavere af ophavsret samt top japanske cosplayere for at lave en plan, der gavner alle. Cool Japans ambassadør og Japans bedste cosplayer Enako er involveret i disse diskussioner.

Enako, japans mest populære cosplayer
Enako, japans mest populære cosplayer

Kilde

Crunchyroll

Film

Godzilla vs. Kong film trailer

Warner Bros. udgav den første trailer for det og Legendary Entertainment’s Godzilla vs. Kong-film på søndag. Filmen får premiere den 26. marts i biograferne (inklusive IMAX) i USA og vil også streame samtidigt på HBO Max-streamingtjenesten derovre.

Kilde

Spil

Resident Evil Village trailer og info

CAPCOM afslørede en ny trailer torsdag til Resident Evil Village, den ottende hoveddel af deres Resident Evil survival horror spilserie. Traileren afslører spillets 7. maj udgivelsesdato til PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One og PC via Steam. (Brugere, der køber PS4- og Xbox One-versionen, kan opgradere til de respektive PS5- og Xbox-serieversioner uden yderligere omkostninger.) En enkeltstående demo til spillet med titlen “Maiden” er nu også tilgængelig i PlayStation Store.

CAPCOM udgiver også en anden separat demo til spillet til alle platforme i foråret.

CAPCOM vil også bundle et nyt multiplayer-spil til PS4, Xbox One og pc med titlen Resident Evil Re: Vers med frigivelsen af Resident Evil Village. Spillet foregår efter historien i Resident Evil 7 biohazard.

Kilde