Den kendte mangaskaber, illustrator og designer Leiji Matsumoto døde den 13. februar klokken 11.00 på grund af akut hjertesvigt. Han var 85. Hans nærmeste familie holdt allerede en gudstjeneste med sin mangaskaber-kone Miyako Maki som hovedsørgende.

Matsumoto blev født med fornavnet Akira i 1938 i Kurume City i Fukuoka-præfekturet, og han debuterede som mangakunstner i 1953 med Honeybee’s Adventure (Michibachi no Bōken), mens han stadig gik i gymnasiet. Efter at have afsluttet gymnasiet flyttede han til Tokyo og blev populær i 1950’erne som shōjo-manga-skaber under et pennenavn. Han tog derefter sit mest berømte pennenavn, Leiji Matsumoto, i 1965.

Hans bemærkelsesværdige værker inkluderer Space Pirate Captain Harlock, Galaxy Express 999 og Queen Emeraldas – som alle inspirerede flere anime- eller live-action-adaptioner – og han bidrog med design og skabte den tilknyttede manga til Space Battleship Yamato. Han overvågede også animerede musikvideoer til den franske elektroniske popgruppe Daft Punks Discovery album, og videoerne blev sat sammen til INTERSTELLA 5555 filmen, en af mine personlige favoritter.
Hans designs og værker har påvirket flere generationer af kunstnere rundt om i verden.

Matsumotos mekaniske design spændte fra slanke krigsskibe inspireret af det tidlige 20. århundredes dreadnoughts til fantastiske rumtog. Hans karakterer spændte på samme måde fra tegneserieagtige eller karikerede designs til funderede, realistiske figurer.

En af de største og mest indflydelsesrige japanske skabere har forladt os.

Kilder

Tagged i:

, , , ,