Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Leiji Matsumoto er død
Leiji Matsumoto er død

Anime

Leiji Matsumoto er død

En af de største og mest indflydelsesrige japanske skabere har forladt os.

Den kendte mangaskaber, illustrator og designer Leiji Matsumoto døde den 13. februar klokken 11.00 på grund af akut hjertesvigt. Han var 85. Hans nærmeste familie holdt allerede en gudstjeneste med sin mangaskaber-kone Miyako Maki som hovedsørgende.

Matsumoto blev født med fornavnet Akira i 1938 i Kurume City i Fukuoka-præfekturet, og han debuterede som mangakunstner i 1953 med Honeybee’s Adventure (Michibachi no Bōken), mens han stadig gik i gymnasiet. Efter at have afsluttet gymnasiet flyttede han til Tokyo og blev populær i 1950’erne som shōjo-manga-skaber under et pennenavn. Han tog derefter sit mest berømte pennenavn, Leiji Matsumoto, i 1965.

Hans bemærkelsesværdige værker inkluderer Space Pirate Captain Harlock, Galaxy Express 999 og Queen Emeraldas – som alle inspirerede flere anime- eller live-action-adaptioner – og han bidrog med design og skabte den tilknyttede manga til Space Battleship Yamato. Han overvågede også animerede musikvideoer til den franske elektroniske popgruppe Daft Punks Discovery album, og videoerne blev sat sammen til INTERSTELLA 5555 filmen, en af mine personlige favoritter.
Hans designs og værker har påvirket flere generationer af kunstnere rundt om i verden.

Matsumotos mekaniske design spændte fra slanke krigsskibe inspireret af det tidlige 20. århundredes dreadnoughts til fantastiske rumtog. Hans karakterer spændte på samme måde fra tegneserieagtige eller karikerede designs til funderede, realistiske figurer.

En af de største og mest indflydelsesrige japanske skabere har forladt os.

Kilder

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Til oktober begynder anden sæson af Girlfriend, Girlfriend om en fyr der har forhold til flere piger samtidig.

Anime

Vi nærmer os kraftigt afsnit 1100 af Detective Conan (Case Closed på engelsk) men serien er stadig populær og der udgives stadig promotion materiale...

Anime

Anden sæson af The Ancient Magus Bride første halvdel havde premiere i Japan den 6. april og sluttede den 22. juni. Sæsonens anden del...

Figurer og merchandise

Her er fire nendoroids mere der udkommer til februar 2024: en guitarist, en ånd, en åndejæger og en dukke.