Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Godzilla -1.0 er en ny retro Godzilla film
Godzilla -1.0 er en ny retro Godzilla film

Film og TV

Godzilla -1.0 er en ny retro Godzilla film

Til november kommer den mest skræmmende Godzilla film nogensinde med fokus på monstret som ødelæggende naturkraft frem for action.

Toho har udgivet den allerførste preview af en splinterny Godzilla film, der er mindre end et halvt år fra dens biografudgivelse den 3. november i Japan.

Filmen har titlen Godzilla -1.0 (udtales “Godzilla Minus One”) og er den første live-action Godzilla film, der er produceret i Japan siden 2016 filmen Shin Godzilla.

Medens de amerikansk fremstillede Legendary Pictures Godzilla film læner sig længere og længere ind i action-film stilen, viser Godzilla -1.0, ligesom Shin Godzilla før den, kaiju-kongen ikke som menneskehedens frelser mod endnu mere destruktive monstre, men som en skræmmende natur kraft uden nogen særlig bekymring for, hvor mange mennesker der bliver hjemløse eller døde af dens hærgen.

Mens Godzilla -1.0 følger tonen fra Shin Godzilla er det ikke en efterfølger. Shin Godzilla fandt sted i nutiden, men Godzilla -1.0 foregår i efterkrigstiden, hvor Japan lige har startet processen med at komme sig efter Anden Verdenskrig.

»Efter krigen havde Japan mistet alt. Jeg vil gerne skildre [Godzilla] som en tilstedeværelse af hidtil uset fortvivlelse, der kommer for at tilføje endnu et slag,” siger instruktøren Takashi Yamazaki og forklarer den matematiske betydning af filmens titel, hvor Japan blev slået ned under, hvad det allerede følte var bunden.

Det er en markant afvigelse fra den feel-good-stil, der udgør størstedelen af Yamazakis filmografi som instruktør, såsom hjertevarme hits Stand by Me Doraemon 2 og Always: Sunset on Third Street ’64, hvoraf sidstnævnte også foregår i Gårsdagens Tokyo, men en ikke under truslen om kaiju-angreb.

“Ved at lave denne film har personalet og jeg lagt lag efter lag af fortvivlelse med det formål at få Godzilla til at føle sig som en gående fysisk manifestation af terror,” siger Yamazaki, som også er manuskriptforfatter og instruktør for visuelle effekter for Godzilla – 1.0. “Jeg tror, at det, vi har lavet, ikke er en film, du går i biografen for at ‘se’, men for at ‘opleve’,” og beskriver den som “den mest skræmmende Godzilla nogensinde.”

Kilde

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

NTV bliver den største aktionær i Ghibli med en andel på 42,3%.

Figurer og merchandise

Pop Up Parade figurer der kommer mellem januar og marts 2024, fra feer og kæmper over heks til idoler.

Anime

Til oktober begynder anden sæson af Girlfriend, Girlfriend om en fyr der har forhold til flere piger samtidig.

Anime

Vi nærmer os kraftigt afsnit 1100 af Detective Conan (Case Closed på engelsk) men serien er stadig populær og der udgives stadig promotion materiale...