Den anerkendte anime art director Nizo Yamamoto døde på grund af mavekræft lørdag den 19. august. Han var 70 år.

En mindegudstjeneste vil blive afholdt den 27. august kl. 11:00 i Hanno City i Saitama-præfekturet. Hans søn Takao vil være den primære sørgende.

Yamamoto blev født i Gotō City i Nagasaki-præfekturet den 27. juni 1953. Han studerede arkitektur på en gymnasieskole i Gifu-præfekturet. Mens han studerede på en kunstskole i Tokyo, begyndte han at tegne baggrundskunst til anime.

Han arbejdede først som art director på Future Boy Conan tv-serien sammen med Hayao Miyazaki og Isao Takahata – de to instruktører, der senere stiftede Studio Ghibli. Yamamoto havde derefter den samme art director-rolle på mange af Ghiblis film, inklusive Laputa: Castle in the Sky, Grave of the Fireflies og Princess Mononoke. For nylig har han bidraget til kunsten i film fra andre end Ghibli, f.eks. The Girl Who Leapt Through Time og Weathering With You.

Ghibli art director Nizo Yamamoto død af kræft

Yamamotos signaturstil indeholdt storslåede udsigter med skyer, der både var realistiske, men alligevel fantasifulde, hvilket fik fanens kaldenavn “Nizō-gumo” (bogstaveligt talt, Nizō Clouds) (se titel billedet i dette indlæg). En landsdækkende museumsudstilling med hans værker trak over 900.000 besøgende. Hans hjemby åbnede et museum til hans ære under navnet Clouds Over Goto: Nizo Yamamoto Art Museum i 2018. Billederne i dette indlæg stammer derfra.

Mellem 2010 og 2021 tegnede Yamamoto Gotō Hyakkei, en kunstsamling, der skildrer landskabet på hans fødested. Han tegnede en 120-siders manga om et lokalt Gotō folkeeventyr indtil få dage før hans bortgang. Han var en side væk fra at færdiggøre mangaen, før han døde.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,