Sidste uges afstemning om japanske monstre endte med en solid sejr til edderkoppe-kvinderne med halvdelen af stemmerne.


Jeg beklager at afstemningen er kommet meget sent op denne gang, jeg håber det ikke gentager sig – men der plejer alligevel kun at komme stemmer 2-3 dage så det passer stadig under én uge. Det har dog fået mig til at tænke over det med uge, så fremover retter jeg det til at afstemningerne (forhåbentlig) kører mandag til søndag, det passer bedre med hele konceptet ugens.


Vi fortsætter med det overnaturlige fra Halloween i denne uge: Hvilken anime der indeholder spøgelser som et centralt element kan du best lide?

Boogiepop Phantom

Boogiepop PhantomHistorien foregår i en unavngiven japansk by, en måned efter en søjle af lys dukkede op i nattehimlen og fem år efter en række seriemord. Boogiepop Phantom følger en gruppe personer, primært gymnasieelever, som er vidner til hændelsen og dens konsekvenser. På tidspunktet for serien, er gymnasieelever begyndt at forsvinde igen, og skylden placeres på Boogiepop, en vandrehistorie, der siges at være personificeringen af ​​døden.

Dusk Maiden of Amnesia
Dusk Maiden of AmnesiaHistorien handler om en første-års middle school eleven Teiichi Niiya der netop er begyndt på Seikyou Private Academy. Når han farer vild sig i en af ​​skolens gamle bygninger møder han en pige ved navn Yuko Kanoe der afslører sig selv som et spøgelse uden minder. Teiichi beslutter sig derfor at undersøge hendes død ved at belyse  skolens syv mysterier omkring hende. I løbet af historien opdager Teiichi og Yuko sandheden om disse spøgelseshistorier og hjælper dem, der har problemer.

Anohana: The Flower We Saw That Day
Anohana: The Flower We Saw That Day
En gruppe på seks barndomsvenner glider fra hinanden efter en af ​​dem, Meiko “Menma” Honma, dør i en ulykke. Ti år efter hændelsen har lederen af gruppen, Jinta Yadomi, trukket sig tilbage fra samfundet og lever som en eneboer. En sommerdag dukket spøgelset af en ældre Menma op foran ham og beder ham om at få et ønske opfyldt. Hendes begrundelse er at hun ikke kan passere videre ind i efterlivet indtil det er opfyldt. Til at begynde med forsøger han kun at hjælpe hende minimalt, fordi han tror, ​​at han hallucinerer. Men da Menma ikke kan huske, hvad hendes ønske er, samler Jinta sin spredte venner igen i den tro, at de er nøglen til at løse dette problem. Alle i gruppen slutter sig til ham, selvom de fleste af dem gør det modvilligt. Men tingene bliver mere og mere komplicerede, når hans venner beskylder ham for ikke at kunne komme over Menmas død, for Jinta er den eneste der kan se Menmas spøgelse og hans venner tror, ​​at han ser ting der ikke eksisterer. Men som tingene går fremad viser det sig at Jinta er ikke den eneste person i gruppen, der har problemer med at give slip på fortiden. Det afsløres, at et flertal af gruppens medlemmer bebrejder sig selv for Menmas død og længe skjulte følelser vækkes igen. Gruppen kæmper som de vokser ved at forsøge at hjælpe Menma med atkomme videre og hjælpe samtidig selv komme videre i livet.

Mononoke (TV serie, ikke Ghibli filmen om prinsessen)
Mononoke (TV serie, ikke Ghibli filmen om prinsessen)Mononoke følger en omvandrende, navnløs karakter kun kendt som “Medicin Sælgeren. Serien består af enkelte kapitler, hvor Medicin Sælgeren møder, bekæmper og efterfølgende ødelægger Mononoke. “Mononoke” er en type ayakashi unaturlige ånder, som lurer i den menneskelige verden.
Medicine Sælgeren går altid frem på samme måde, ved hjælp af sin viden om det overnaturlige forsøger han at afværge Mononoke indtil han kan lære åndens form (katachi), sandhed (makoto) og ræsonnement (kotowari). Først da kan han trække sit sværd og uddrive dæmonen.

Ghost Hound
Ghost Hound
I den lille by Suiten, som ligger i et fjerntliggende bjergområde på øen Kyūshū, kolliderer virkeligheden og åndeverdenen. Spøgelser og paranormale hændelser dukker op i den virkelige verden og spreder sig gennem byen. Tre high school-drenge, Tarō, Makoto og Masayuki, der alle har haft traumatiske oplevelser i deres barndom, observerer de mærkelige hændelser der sker i Suiten. Sammen undersøger de de mærkelige begivenheder ved at gå ind i åndeverdenen, eller den Usete Verden, selvom intet menneske burde være i stand til at gøre det. De tre drenge gives adgang, kun for at indse at nøglen til deres barndoms traumer ligger inden denne Usete Verden. Den lokale Shinto præst og hans datter, Miyako, bliver også involveret i hændelserne.

[socialpoll id=”2230623″]

Afstemningen slutter på søndag den 9 november 2014.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,