Mount Hakone er et populært turist område sydvest for Tokyo i Kanagawa prefektur, men onsdag morgen (i går) øgede de japanske myndigheder vulkan alarmen for området i forventning om et mindre udbrud, der kan påvirke det nærliggende Owakudani område med varme kilde og bad folk om at holde sig væk fra det potentielt farlige område.

Fare niveauet for området er øget fra 1, der er det normale, til 2, et niveau der begrænser adgang til områderne omkring udgangene fra vulkanen.

Den seismiske aktivtet er øget støt i Mount Hakone området siden den 26 april.

I tirsdags nåede antallet af vulkanske jordskælv et rekordhøjt 116, det største antal målt på en enkelt dag. Tre mindre relle jordskælv blev rapporteret i Hakone-Yumoto, men aktive damp udbrud blev også iagtaget i et område med varme kilder i Owakudani. De tre sidste skælv var placeret dybere end de tidligere, hvilket øger risikoen for et damp udbrud.

De lokale myndigheder har evakueret et område på 300 meter omkring Owakudani og lukket vejen til området. Oprindeligt var området på 700 meter, men det blev indskrænet.

Folk bedes være påpasselige da der er aske og sten depoter der kan regne ned over området hvis der kommer et udbrud.

Risiko for at Mount Hakone går i udbrud

En geologisk undersøgelse af Mount Hakone antyder at der var et udbrud i 1100 tallet nær Owakudani, men der er ingen optegnelser over senere udbrud i området.

Sidste gang der var større aktivitet omkring Hakone var i 2001, hvor der var mindre jordskælv og ændringer i jordskorpen i fire måneder.

Kilde Japan Times

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,