Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Gamle nyheder

Japanernes reaktioner på Covid-19

Her er en nogle få glimt af japanernes reaktion på den ny “super-influenza” virus corona/covid-19.

De lukker alle skoler

Japan lukker alle skoler

Premierminister Shinzo Abes pludselige beslutning om at opfordre alle skoler i landet op til high school niveau til at lukke fra og med mandag den 2 marts og indtil forårsferien markerede et afgørende øjeblik i hans svar på coronavirusudbruddet.

Kritikere siger, at premierministerens aggressive træk måske er kommet som svar på det stigende politiske pres derhjemme og voksende international mistillid over regeringens svar.

Kilde JapanTimes

De hamstrer toiletpapir

Japanerne hamsterer toiletpapir

Rygter har cirkuleret om at råvarerne, der blev brugt til at fremstille toiletpapir, ikke kunne importeres på grund af coronavirus og dermed ville forårsage mangel. Da det allerede var vanskeligt at købe sygdomsmasker (og folk stiller sig i kø om morgenen, når apotekerne får dem ind) i Japan, syntes rygterne om toiletpapir tænkelige. Derfor begyndte folk at hamstre, hvilket har ledt til billeder at tomme butikker.

Kilde Kotaku

De aflyser eller udskyder anime

Diverse anime serier har haft enkelte afsnit udskudt i løbet af den sidste uge men de er alle i gang igen.

Shimajirō and the Flying Ship (Shimajirō to Sora Tobu Fune) 3D CG anime filmen, i franchisen af samme navn (Shimajirō), er udskudt på ubestemt tid fra at skulle have haft premiere i dag (28 februar).

2020 Doraemon filmen Doraemon the Movie: Nobita’s New Dinosaur (Eiga Doraemon: Nobita no Shin Kyoryū ), der skulle have haft premiere den 6 marts men nu skolerne er lukket er den udskudt på ubestemt tid.

The Misfit of Demon King Academy TV anime serien er udskudt til juli fremfor april som oprindeligt planlagt.

Kilder AnimeNewsNetwork og AnimeNewsNetwork,

Det samme gælder store events

Arrangørerne af arrangementet AnimeJapan 2020, der er en af de største anime events i Japan, annoncerede, at de har besluttet at aflyse begivenheden og efterfølge den japanske regerings nylige forslag om at aflyse store arrangementer. Arrangementet var planlagt til den 21. til 24. marts i Tokyo Big Sight.

AnimeJapan 2020

Osakas Nippombashi Street Festa cosplay event, der er et af de største i Japan, bliver heller ikke holde den 15 marts.

Kilde AnimeNewsNetwork

… og koncerter

abingdon boys school, GACKT, the GazettE, HYDE, UVERworld, WagakkiBand og alle koncerter afholdt af BANDAI NAMCO Arts (Lantis), herunder Love Live!, aflyser alle koncerter i marts.

koncerter

Kilde jrocknews

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

pointing
X