FripSide er en japansk trance og pop duo, som oprindeligt er dannet af komponisten Sat og sanger Nao i februar 2002.
Da gruppen startede, blev frigive de deres sange på det japanske amatør og indie samfund, muzie. fripSides albums var altid høj i salget på muzie online CD shop. Pr. juli 2006 har de solgt mere end 6.000 eksemplarer af de tre oprindelige albums.

De blev officielt en del af Visual Arts i 2006. De udgav deres værker under elseena-music entertainment og mange af deres sange blev skabt til Visual Art’s spil, såvel som andre erotiske spil firmaer. Desuden havde fripSide en side gruppe kaldet “fripSide NAO Project”, der begyndte den 30. marts 2007. fripSide NAO Project udgav forskellig sange som ikke fulgte den den sædvanlige stil fra fripSides motto om “at skabe sange, som alle kan relatere til”. Et album og en enkelt single blev udgivet under fripSide NAO-projektet.

Den 15. marts 2009 meddelte Nao ud på fripSides officielle hjemmeside, at hun havde stoppede i fripSide. Sat og Nao ønsker at forfølge forskellige musikalske karriere. Sat fortsatte i fripSide med et nyt projekt kaldet, fripSide: THE NEXT PROJECT.

Stemmeskuespillerinden Yoshino Nanjo erstattede Nao som sanger af fripSide. De re-debuterede under pladeselskabet GENEON Universal Entertainment med singlen “Only My Railgun”, som også bliver brugt som første opening til animeen “A Certain Scientific Railgun” den 4. november 2009. Singlen debuterede på en 3. plads på den japanske Oricon ugentlige single hitlister. På den første uge solgte den omkring 26.000 eksemplarer.

Kategoriseret i: