Den fyrede direktør for Square Enix, Youichi Wada, siges at have besluttet at flytte firmaet baseret på feng shui (eller “fuusui” som japanerne kalder det) master is being blamed for the company’s precipitous declined.

En Square Enix ansat har udtalt dette om sagen:

Vores firma flyttede fra Shinjuku til øst Shinjuku. Der blev ikke givet nogen klar grund til flytningen, og folk gjorde grind med at Wada traf valget på grund af feng shui. Men sandheden er at det kan have haft den modsatte effekt, og rygterne siger at den ny beliggenhed har meget dårlig feng shui.

Det er ikke kun firmaet der lider – unge kreative medarbejdere er pludseligt døde og andre har fået kræft. Nogle har sagt at vi hellere skulle give dem en Shinto eksorcisme. Og måske det ville have været bedre hvis Wada havde besluttet vores ny beliggenhed kun ud fra feng shui.

Medens det at tilskrive firmaets dårlige økonomi til geomantik sandsynligvis ville være en absurd konklusion, er det at tilskrive det til en CEO så inkompetenmt at han baserer forretningsbeslutninger på hvad en spåmand sagde, en mere sandsynlig forklaring.

Faktisk har ingen anden end Square Enix top komponist Nobuo Uematsu udtalt i et interview i 2008 at Wada selv sagde til ham at “en taiwansk spåmand kaldet “Pao” rådede ham til at flytte firmaets hovedkvarter, og at da han ikke kunne overholde deres nye placering forlod han virksomheden.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i:

,