Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Kosuke Morita
Kosuke Morita

Japan generelt

Japanske forskere får retten til at navngive grundstof 113

Et hold af japanske forskere har opfyldt kravene for at få lov til at navngive et nyt grundstof, det kraftigt radioaktive grundstof 113, mere end et dusin år efter at de begyndte at arbejde på at skabe det.

Grundstof 113 er indtil videre blevet kaldet ununtrium, en variation over den normale plads-navngivning af ny grundstoffer indtil de får et rigtigt navn. Kosuke Morita, der ledende forsker i holdet der fandt grundstoffet, har udtalt at de regner med at bruge en del i år på at finde et formelt navn til grundstoffet.

Kosuke Morita

Grundstof 113 ligger mellem copernicium og flerovium i det periodiske system. Isotoper af grundstof 113 har en meget kort halverings-tid, den varer mindre end en tusinde-del sekund, så det var meget svært at finde stoffet. Efter at det lykkedes for dem to gange forsøgte holdet i syv år før de fik en tredje success, i august 2012.

Kilde

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende